16/09/2024 12:53

Online Alışveriş Büyümeye Devam Ediyor!

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) verilerine göre, koronavirüs salgının da etkisiyle, 2020 yılında online alışveriş harcamaları geçen yıla göre yüzde 85 büyüdü. Rekor büyüme yaşayan e-ticaret sektörünün 2021 hedefi ise yüzde 400 milyar lira oldu.
 
ETİD, 2020 yılı e-ticaret verilerini açıkladı. Buna göre geçen yıl e-ticaret sektöründe salgın dönemiyle beraber önemli gelişmeler yaşandı. İnsanlar evlerinden çıkmadan eski alışveriş alışkanlıklarını yeni alışveriş türleriyle dijitale taşıdı.
 
Tüketicilerin yeni alışveriş alışkanlıkları edindiği bu süreçte e-ticaret itici bir güce sahip oldu. Arz ve talepte yaşanan bu artış daha önce fiziki satış yapan birçok markayı online satış yapmaya yöneltti. Bu sebeple daha önce dijitalleşmeyen birçok marka e-ticaret sektörüne adım attı. Yeni farklı iş modelleri gelişerek e-ticaret pazarına giriş yaptılar.
 
"E-ticaret yapan KOBİ sayısı 69 binden 100 bine yükseldi"
 
Emre Ekmekçi, arz ve talepteki artış sonucunda yeni iş modellerinin hayata geçtiği belirtti.
 
Salgın tedbirlerinin getirdiği fiziki kısıtlamaları aşıp e-ticarete yatırım yapan, satış ve hizmetlerini e-ticaret üzerinden gerçekleştiren küçük-büyük ölçekli her kuruluşun kazandığının altını çizen Ekmekçi, şu değerlendirmelerde bulundu:

Kontrol Et

İthalat ödemesi için döviz aldığını belgeleyen firmalara herhangi bir ceza uygulanmıyor

Reeskont kredisi kullanan firmaların kredi vadesi boyunca döviz almama taahhüdü vermesi gerekiyor, ithalat ödemeleri için …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir