25/09/2024 01:52

E-ticarette teslimat hızının önemi hızlı ticareti ortaya çıkardı! h-ticaret ne demek?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını bazı sektörleri olumsuz etkilerken, bazılarının ise öne çıkmasını sağladı. Özellikle dijitalleşmenin artmasıyla kurulan e-ticaret platformları, yeniliklere hızlı adapte olabilme yetkinlikleriyle salgın sürecinde dikkati çekti.
 
Salgın nedeniyle okullar, çalışma hayatı, spor aktiviteleri ve eğlence faaliyetlerinin yanı sıra alışveriş alışkanlıklarının da eve taşınması, e-ticaret pazarının büyümesini olumlu yönde destekledi.
 
2020 yılında Yemeksepeti’ne 5 milyonun üzerinde yeni kullanıcı üye oldu
 
Nevzat Aydın, salgının etkisiyle günlük market ve ev ihtiyaçlarının da online siparişe kaydığını belirten Aydın, Banabi kullanıcı sayılarında yüzde 50 artış yaşandığını ve bunun sürekli arttığını, kullanıcı sayısında yaşanan bu artışın aynı zamanda kullanıcı profilinde de çeşitliliği ve artışı beraberinde getirdiğini söyledi.
 
2021 yılında 4 binden fazla yeni işe alım hedefliyoruz
 
Aydın, Yemeksepeti olarak Türkiye’de görülen ilk Kovid-19 vakasının ardından çalışanların, kullanıcıların, iş ortağı restoranların ve tedarikçilerin sağlığını korumak adına tüm önlemleri aldıklarını, öncelikli olarak ofiste çalışanların evden çalışma sistemine hızlıca geçmesini sağladıklarını ve bu süreci sorunsuz olarak tamamladıklarını dile getirdi.
 
Aydın, işe alım süreçlerini salgın öncesi dönemden farklı olarak online olarak yürütmeye başladıklarını belirterek, artan talebi karşılamak ve müşterilere hizmette hiçbir eksik ve aksaklığa yol açmamak adına, salgın döneminde 5 bin işe alım gerçekleştirdiklerini, şu an 8 bine yakın kişiye istihdam sağladıklarını, 2021 yılında 4 binden fazla yeni işe alım yaparak bu sayının yaklaşık 12 bin olmasını hedeflediklerini kaydetti.

Kontrol Et

Almanya iş dünyası güveninde resesyon sinyalleri

Almanya’da IFO iş iklimi endeksi düşüşünü sürdürerek Avrupa’nın en büyük ekonomisinde resesyon endişelerini artırdı. Almanya’da …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir