25/09/2024 14:47

İzmir depremi sonrası bankalar vatandaşların istek ve ihtiyaçlarına nasıl cevap vermeyi planlıyor? TKBB resmi bildiri yayınlandı!

İzmir’de Deprem Felaketinden Etkilenen Banka Müşterilerine Yönelik Alınan Yönetim Kurulu Kararına İlişkin Kamuoyu Duyurusu 30 Ekim 2020
 
İzmir’de meydana gelen depremde can ve mal kaybının asgari düzeyde olmasını diliyor, depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
 
Türkiye Katılım Bankalar Birliği Yönetim Kurulu 30 Ekim 2020 tarihli toplantısında; İzmir ilimizde meydana gelen deprem felaketi sonrası, afetten etkilenen vatandaşlarımıza destek olunması ve bankacılık hizmetlerinin kesintisiz olarak sürdürülmesi konuları görüşülmüş ve takdiri üyelere ait olmak üzere, tavsiye niteliğindeki aşağıdaki karar alınmıştır:
 
Bu çerçevede kaynaklarımız dikkate alınarak, Birliğimiz üyesi bankalarımıza;
  • Finansal hizmetlerin aksamadan sürmesi için tüm dağıtım kanallarımızdan kesintisiz hizmet sağlanması,
  • Fon kullandırım taleplerinin banka kaynakları ve diğer şartlar çerçevesinde hızlı bir şekilde sonuçlandırılması,
  • Vade, kâr oranı ve teminatları konusunda esnek bir yaklaşım sergilenmesi,
  • Ödeme güçlüğü çeken müşterilerimizden gelecek yeniden yapılandırma, vade uzatımı vb. taleplerinin imkanlar dahilinde dikkate alınarak hızlı bir şekilde yerine getirilmesi,
  • Çek/senetlerin ödenememesi, geri ödemelerin zamanında yapılamaması gibi gelecekte oluşabilecek sorunların değerlendirilmesinde mücbir sebep halinin dikkate alınması, tavsiye edilmiştir.
  • Zor zamanlardaki sorunları aşmanın yolunun birlik ve beraberlikten geçtiği bilinci ile hareket etmeye çalıştığımızı vurgulayarak kamuoyunu saygı ile bilgilendiririz.

Şeklinde resmi bir açıklama yapıldı.

 

Kontrol Et

Almanya iş dünyası güveninde resesyon sinyalleri

Almanya’da IFO iş iklimi endeksi düşüşünü sürdürerek Avrupa’nın en büyük ekonomisinde resesyon endişelerini artırdı. Almanya’da …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir