17/09/2024 11:30

Dolar Yine Kendi Rekorunu Egale Etti

Dün 8,3305 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan dolar bugün yeniden rekor kırdı.  Dolarda yeni zirve 8,3406 olarak kaydedildi. 
 
Yurt içi piyasalar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle 1,5 günlük tatilin ardından hareketli bir gün geçiriyor. Yoğun veri akışının takip edildiği günde dolar/TL sabah saatlerinde 8,3406'le rekor seviyelere geldi. Piyasaların açılışına yakın Merkez Bankası'ndan gelen yeni sıkılaştırma hamlesiyle dolar/TL, 8,2670'e kadar çekildi.
 
Sonrasında gelen tepki alımlarıyla kur 8,32 düzeyinde dengelendi. Dün 9,7811 ile rekor kıran euro/TL de benzer hareketlerle 9,66'ya kadar çekildikten sonra 9,73'lerden el değiştiriyor.  
 
Merkez Bankası sıkılaştırma adımlarına devam ediyor
 
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) sıkılaşma adımlarıyla ilgili yeni açıklama yayımladı. Açıklamada; "TCMB para politikası sıkılaştırma adımlarına devam etmektedir. Bu çerçevede Banka BIST Repo-Ters Repo Pazarı’nda gecelik borç verme faiz oranı üzerinden sınırlı tutarda sağladığı fon tutarını bugün sıfırlayarak sıkılaştırma adımlarına devam etmektedir.

Kontrol Et

Bakan Şimşek, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası yönetimiyle görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir araya geldiği Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir