27/09/2024 06:04

Yılsonu Asgari ücretlerde kesinti olacak mı? Asgari ücret ne kadar olacak?

Yıl sonuna yaklaştıkca ödenen vergi miktarı artıyor. Çalışanlardan gelir vergisi alınıyor. Yıl sonlarında vergi dilimi arttıkça tüm çalışanların maaşı da azalıyor. Buna asgari ücretle çalışanlar da dahil. Bu yasaya göre asgari ücretlilerin maaşı ne kadar olacak? 
2020 yılı asgari ücretliler 2.324 TL maaş alıyor. Ekim ayından itibaren yüzde 20 kesinti yapılmaya başlanacak. Bu orana göre asgari ücretten 500 TL kesinti olması gerekiyor.
 

 
Asgari ücretle çalışanların bu oranlardan endişe etmesine gerek yok. Yılın başında verilen rakam yani 2.324 TL maaşı yıl sonuna kadar alabilecekler. Geçtiğimiz yıllarda asgari ücrette yapılan düzenleme ile asgari ücretli, yılın başında aldığı maaşın aynısını yıl sonunda da alacak. Bu durumdan sadece bekar vatandaşlar faydalanacak.
 

 
Eşi ve çocuğu olan vatandaşlar asgari ücretten fazla aldıkları için onların maaşında kesinti olacak. Kesintiye rağmen alacakları maaş 2.324 TL'nin altına düşmeyecek
Örnek verecek olursak Eşi çalışmayan bir asgari ücretli haneye 2.401 TL maaş giriyor.  Ancak yapılan kesinti ile Ekim-Kasım-Aralık aylarında yapılan kesinti ile beraber yine ellerine 2.324 TL geçecek.
 
 
 

Kontrol Et

Bakan Şimşek, ABD’de yatırımcı toplantıları ve görüşmelerini sürdürüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 79. BM Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York’ta, yatırımcı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir