21/09/2024 10:42

EYT erken emeklilikte yaşa takılanlara çözüm önerileri. 2021′ EYT erken emekliliğe yeni çözümler!

Erken yaşta emekli olmak için sürekli bir arayış ve çözüm arayanlar sürekli EYT haberlerini takip ediyor. EYR konusunda çeşitli açıklamalar daha önce yapılmıştı. Meclisten yapılan açıklamayla milyonlarca EYT'li tekrar umutlandı. Gelecek yılın gündeminde 
EYT'li vatandaşlar için çözüm bulunması gerekiyor. Emeklilikte Erken Yaşa takılanlar için son günlerde gündemde sürekli yer alan Fillandiya Modeli emeklilik tekrar ele alınacak mı? Erken yaşta emekli olam için hangi adımlar izlenmeli? Emekliliğini bekleyen milyonlarca vatandaş için çok önemli olan bu sorun için 2021' de çözüm bulunması hedefleniyor.
 
 
8 eylül 1999 ve daha öncesinde sigorta girişi olan vatandaşlar 3600 prim gün ödemesi ile emekli olma şanslarını elde etseler bile 9 eylül itibari ile sigorta girişi olanlar için büyük sorun meydana geliyor. 15 yıl boyunca çalışmış olsalar dahi maalesef ki onlar bu aşamada yerlerini alamayacaklar. Normalde 8 eylül ve öncesinde sigorta girişi olan kadınlar 50 erkekler de 55 yaşlarında emekli olmak için hakları elde edecekti. Fakat 9 eylül 1999 ve daha sonrasında sigorta girişi olan vatandaşlarda kadınlardan 58 erkeklerden de 60 yaş şartı isteniyor. 1 gün farkla uzun yıllar boyunca emekli olabilmek için yaş şartlarını yerine getirmesi gerekiyor. Bunun sağlayabilmek için de uzun süre beklemek gerekiyor. Erken yaşta emekliliğe takılan vatandaşlar bunun için her ne kadar haklarını savunuyor olsalar bile, yasal anlamda yeni düzenleme gelmediği taktirde erken emekli olma ihtimalleri olmayacak.
Yapılacak yeni yasal düzenlemeler sonucunda her şey netlik kazanacak.EYT'liler için hükümet tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Erken yaşta emekliliğe takılan vatandaşlar hükümetten gelecek olan haberleri heyecanla beklemeye devam ediyor.

Kontrol Et

Merkez Bankası rezervleri 153,6 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 13 Eylül haftasında bir önceki haftaya göre 6 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir