16/09/2024 22:42

Bitcoin’den o ülkede büyük patlama!

Blockchain araştırma firması Chainalysis’ten elde edilen veriler, Afrika’ya yapılan ve Afrika’dan diğer ülkelere yapılan 10.000 dolardan az olan aylık BTC transferlerinin Haziran ayında 316 milyon dolar olduğunu ortaya koyuyor. Bu rakamlar sadece bir yılda %55’in üzerinde bir artışa işaret ediyor. Aylık kripto para transferlerinin sayısı da neredeyse yarı yarıya arttı.
 

Bitcoin’den Tarihi Hamle: 3 Milyon Aşıldı! Bu Ne Anlama Geliyor?

10.000 dolar eşiği, trader’lar yerine küçük işletmeler ve bireyler tarafından yapılan işlemleri temsil ediyor. Afrika’da bulunan 20 Bitcoin kullanıcısı ve beş kripto para borsasından toplanan bilgileri gösteren Reuters, bölgede Bitcoin kullanımının patlama yaşadığını ortaya koyuyor. Ayrıca Bitcoin’in genç ve teknoloji meraklısı kullanıcılar tarafından hızla benimsendiği de vurgulanıyor.
 

Bitcoin (BTC) Afrika’da neden patlama yaşıyor?

Reuters’a konuşan ve Nairobi’de bir kripto komisyoncu olan Frankline Kihiu, BTC’yi benimsemenin nedenlerinden biri olarak kısıtlayıcı ortamı vurguluyor. 
 

İşte Yatırımcıların Bitcoin’de Bugün İzlemesi Gereken Kilit Seviyeler

ABD dolarını elde etmenin zorluğu, işletmelerin Bitcoin’e yönelmesine de neden oluyor. Nijerya Nairası, düşük ham petrol fiyatları ve COVID-19 salgını nedeniyle önemli bir devalüasyon gördü. Yerel para birimlerinin zayıflamasının bir sonucu olarak, ithalatçılar ABD doları satın almak için daha fazla para ödemek zorunda kalıyorlar. Bu nedenle uluslararası ticaret için fiili para birimini kullanmak zorunda kalmadan denizaşırı ülkelerden mal satın almanın yollarını arıyorlar.

Kontrol Et

Bakan Şimşek, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası yönetimiyle görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir araya geldiği Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir