07/10/2024 14:27

Yeni Dilovası’nın ilk etabı 2025’te bitiyor

Sanayi içinde kalan Dilovası’nın daha yaşanabilir bir alana taşınması için Büyükşehir ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçmişti. Tavşancıl bölgesinde yeni Dilovası için başlatılan konut hamlesinin ilk etabının kaba inşaatı bitti. İlk etap çalışmaları, mayıs 2025’te tamamlanacak.

660 KONUT VE 12 İŞ YERİ

Kocaeli’nin sanayi içinde kalan alanlarının dönüşümü için başlatılan çalışmaların en önemli ayağı olan yeni Dilovası’nın ilk etabı, 2025 yılının mayıs ayında teslim edilecek. Dilovası Tavşancıl bölgesinde 488 hektar alanda yapılacak yeni Dilovası’nın ilk etabında 33 bloktan oluşan 660 konut, 12 iş yeri ve bir caminin kaba inşaatı tamamlandı ve ince işçiliğe geçildi. 250’nin üzerinde işçinin çalıştığı projenin tamamlanması ile birlikte TOKİ, konutları satışa çıkaracak ve önceliği Dilovası’nda yaşayacak vatandaşlara verecek.

TOKİ SATIŞA ÇIKARACAK

TOKİ tarafından 2022 yılında ihalesi yapılan ve inşaat çalışmaları 2023’te başlayan Tavşancıl konutlarında kaba inşaat tamamlandı. İnce işçiliğe geçen yüklenici firma Endam Yapı, 432 adet 2+1 ve 228 adet 3+1 konutu tamamladığında TOKİ’ye teslim edecek. Teslimatın ardından TOKİ, konutları satışa çıkaracak ve öncelik Dilovası’ndaki vatandaşlarda olmak üzere daireler satılacak. Sosyal konut olarak planlanan yapılar, lüks konut standartlarında inşa ediliyor. Örnek evi de tamamlanan projede her şey düşünülmüş.

488,41 HEKTAR KAMULAŞTIRILDI

Projedeki evlerin tamamında normal ve ebeveyn olmak üzere iki banyo, geniş mutfak, çamaşır odası, geniş salonu ile konforlu bir yaşam sunuluyor. İlk etabın tamamlanmasının ardından ikinci, üçüncü ve dördüncü etabın yapılacağı Tavşancıl bölgesinde inşaat başlayacak. Sanayinin içinde kalan Dilovası’nın daha sağlıklı bir alana taşınması için yapılan çalışma kapsamında Büyükşehir Belediyesi; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı adına bölgede 488,41 hektar alanı kamulaştırdı. Bu alanın sadece 24,6 hektar alanına ilk etap yapılıyor.

ŞEHİR TAŞINIYOR

Dilovası’nın sanayi içinde kalan yerleşimlerinde vatandaşların sağlığı ciddi risk altında. Yeni yapılara risk altındaki vatandaşların yerleştirilmeleri amaçlanıyor.

KALİTELİ MALZEMELER KULLANILMIŞ

Sosyal konut olarak planlanan yapılar, lüks konut standartlarında inşa ediliyor. Dairelerde kullanılan malzemenin kalitesi dikkat çekiyor. TOPLAMDA 4 ETAP

660 konut, 12 iş yeri ve bir caminin kaba inşaatının bittiği ilk etap çalışmalarının yanı sıra bölgeye 3 etap daha yapılacak.

Kontrol Et

Bakan Kurum açıkladı: Esnafa 750 bin TL hibe 750 bin TL kredi müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada sanayi sitesindeki iş yerlerinin yerinde …