25/09/2024 08:15

Vergi Borcu Yapılandırma İşlemi Nasıl Yapılacak? Vergi Borcu Yapılandırılması Ne Zaman Başlayacak?

Merak edilen birçok konuya açıklık getiren Vergi uzmanı Emrah Cebecioğlu bazı açıklamalarda bulundu. 
 
Cebecioğlu, "mükellefler peşin ödeme yapabilecekleri gibi, 6-9-12 ve 18 gibi taksitlerle borçlarını ödeyebilecekler." dedi. Vergi borcu olan vatandaşlara farklı ödeme kolaylıkları sağlanıyor. Vergi yaılandırma aşaması ne zaman başlayacak?
 
Merakla beklenen vergi borcu yapılandırma işlemi milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bir konu. Vergi yapılandırılması ile kovid-19 salgınında üretimin durmasının önüne geçmek ve ekonomik sıkıntıların önüne geçilecek. Özellikle küçük esnafın zarar etmemesi ve dükkan kapatılmaması çok önemli. Vergi yapılandırma son başvuru tarihi 31 Aralık 2020 olarak belirlendi
 
Cebecioğlu, "borcun ana parasını ilk taksit veya ikinci taksit sürecinde ödenmesi durumunda enflasyon farkının yüzde 90 ı dikkate alınmayacak. dolayısıyla peşin ödeme yapan kişiler ciddi avantaj sağlayacak. 03.52- 10 bin tl borcu olan kişiyi baz aldığımızda bugün vergi mükellefi borcunu kapatmak istediğinde 18 bin lira ile borcunu kapatıyor." dedi. 
 
Vergi yapılandırma son başvuru tarihinden sonraki süreçte ilk 2 taksit sayısı çok önemli. Cebecioğlu "yapılandırmadan faydalanması durumunda ise yaklaşık olarak yüzde 16.1 enflasyon farkıyla bu durumda 11 bin 610 lira oluyor borcu bu şekilde ödeme yapabilecek. Fakat ilk taksit veya ikinci taksit sürecinde öderse yüzde 90 oranında enflasyon silineceğinden on bin 161 lira tutarında vergi borcunu kapatabilmiş olacak." dedi.
 

Kontrol Et

Almanya iş dünyası güveninde resesyon sinyalleri

Almanya’da IFO iş iklimi endeksi düşüşünü sürdürerek Avrupa’nın en büyük ekonomisinde resesyon endişelerini artırdı. Almanya’da …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir