26/09/2024 04:46

Trendyol’a yeni dev yatırım

Trendyol yeni yatırım aldı, değerlemesi 16,5 milyar dolar oldu
 
Trendyol yeni yatırım turunda 1,5 milyar dolarlık yeni yatırım aldı. Yeni yatırımla şirketin değerlemesi 16,5 milyar dolara ulaştı. Amerikan yatırım fonu General Atlantic ve dünyanın en büyük teknoloji şirketlerine yatırım yapan Japonya merkezli SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşen yeni yatırım turuna Berlin merkezli Princeville Capital, ADQ (BAE) ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) de katıldı.
Trendyol, 10 milyar dolar değerlemeyi aşan ilk Türk teknoloji şirketi oldu.
 
Şirketten yapılan açıklamaya göre şirket yeni turda 1,5 milyar dolarlık yatırım aldı. Böylelikle Trendyol'un değerlemesi 16,5 milyar dolara yükselirken şirket 10 milyar dolar değerlemeyi aşan şirketler için kullanılan 'decacorn' kategorisine yükselmiş oldu.
 
Son yatırım turuna Princeville, ADQ ve Katar Yatırım Otoritesi katıldı. İşlem Amerikan General Atlantic ve Softbank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşirken, Citi, bu işlemde Trendyol’un münhasır danışmanı olarak görev aldı.
 
Trendyol’un mevcut yatırımcısı Alibaba da bu sene başında şirkete 350 milyon dolar ek yatırım yapmıştı.
 
SoftBank Investment Advisers, ADQ ve Princeville Capital bu yatırım turuyla beraber Türkiye'deki ilk yatırımlarını gerçekleştirdiler. Yeni yatırım turuyla birlikte, Trendyol’un hissedarlık yapısında Asya, Avrupa, Amerika, Orta Doğu ve Türkiye’den önemli yatırımcılar yer almış oldu.
 
 
Mutlu: İlk decacorn olması sektörün uluslararası konumunu güçlendirecek
 
Trendyol Kurucusu Demet Mutlu konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Ülkemize son dönemdeki en yüksek uluslararası yatırımı getirmiş olmak bizim için bir gurur kaynağı. Ayrıca Trendyol’un Türkiye’den çıkan ilk “decacorn” olması da sektörümüzün uluslararası arenadaki konumunu güçlendirecek. Bu yatırım Türkiye’nin dijital ekosistemine uluslararası ilgiyi artıracak ve sektörümüzün gelişmesine ciddi ivme kazandıracak.

Kontrol Et

Bakan Şimşek, ABD’de yatırımcı toplantıları ve görüşmelerini sürdürüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 79. BM Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York’ta, yatırımcı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir