20/09/2024 19:33

Orman Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alacağını duyurdu OGM hangi illere kaç personel alacak?

Orman Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı başvuru tarihi,
 
Başvurular 14-21 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak. OGM sözleşmeli personel alımı başvuruları ise http://isealim.ogm.gov.tr adresindeki sisteme e-Devlet ile giriş yapılarak başvuru yapılabilecek. Adaylar EK-2 de yer alan pozisyonlardan sadece bir öğrenim programından başvuruda bulunabilecek. Ek-2'de yer alan 10 ilden az olan pozisyonlar için il sayısı kadar, 10 ilden fazla olan pozisyonlar için en fazla 10 adet tercihte bulunabilecek.
 
 

 
Orman Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı için kaç şehirde ve kaç kişiyi işe alacak? 
 
OGM 34 şehirde toplamda 102 sözleşmeli personeli işe alacak. Merakla beklenen OGM iş ilan başvuru tarihlerinden itibaren başvuru yapan kişilerden uygun pozisyonlara uygun sayıda personel alımını yapacak.
 
 

 
Orman Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı için başvuru şartları,
 
OGM sözleşmeli personel başvuru şartları, başvuru yapacak olan bireylerin başvuru yapacakları pozisyonlara göre uygunluk göstermelidir
  • 657 sayılı Kanun'un 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
  • 2018 yılı KPSS (B) grubu Önlisans KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak
  • Başvuruda bulunan adayların durumunun; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında yer alan: "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler." hükmüne uygun olması gerekmektedir.
  • Belirtilen nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belge düzenlediği anlaşılanların "Sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış olsalar bile"sözleşmeleri feshedilerek haklarında yasal işlem yapılacaktır ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

 

OGM başvurulardan sonra yerleştirme töntemi ise şöyle
 
Ülkemizde çoğu vatandaşın başvuru yapacağı bu ilanda 102 personel alınacak fakat; başvuru sayısı bu sayının çok fazlası olacaktır. Bu süreçte belli kriterlerle maalesef elemeler gerçekleşecek.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın, genel şartlar ve özel şartları taşıyan ve başvuru yapan adaylar arasından 2018 yılına ait KPSS (B) grubu Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türü sıralaması esas alınmak suretiyle yerleştirme işlemi yapılacaktır.
Adaylar yerleştirme sonuçlarını 28.10.2020 tarihine kadar http://isealim.ogm.gov.tr adresindeki sistemden e-Devlet şifreleri ile öğrenebilecekleri gibi sonuçlar Genel Müdürlüğümüz resmi internet sitesi duyurular kısmında da ilan edilecektir. Ayrıca posta yoluyla tebligat yapılmayacaktır.

Kontrol Et

Merkez Bankası rezervleri 153,6 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 13 Eylül haftasında bir önceki haftaya göre 6 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir