16/09/2024 12:17

Nedeni ortaya çıktı: İşte altındaki yükselişin nedeni!

İç piyasada gram altın 488 liradan, çeyrek altın 780 liradan, Cumhuriyet altını 3,234 liradan, ons altın ise 1928 dolardan işlem görüyor. Peki uzmanlar altın fiyatlarında yaşanan değişim için ne diyor? İşte cevabı…
 
Ahlatcı yatırım tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: Geçtiğimiz gün ABD’de gerçekleşen başkan yardımcısı adaylarının münazarasının ardından, dikkatlerin beklentilerin altında açıklanan ABD işsizlik başvuruları verisi ve tekrar olası teşvik paketlerine odaklanması değerli metalde yukarı yönlü hareketlere neden olmuştu.
 
Beyaz Saray'ın geniş çaplı bir teşvik yasasına açık olduğunu açıklaması ise ons altına destek olmaya devam ediyor.
 
Gün içerisinde küresel piyasalarda nispeten zayıf ekonomik veri akışı sürerken, değerli metale olan talep ile birlikte 1912 dolar seviyesi üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda 1921 – 1930 direnç seviyeleri takip edilebilir.
 
Olası bir satış baskısı ile karşılaşılması durumunda ise  1902 – 1892 destek seviyeleri izlenebilir.
 
Gedik Forex tarafından  yapılan açıklamada ise şöyle denildi: Piyasalardaki dinamikler sürekli değişiyor. Bu hafta, Trump'ın teşvik paketini durdurma talimatının ardından bugün Trump'ın daha detaylı bir paket istediğine dair açıklamalar bulunuyor. Bu haberin etkisi piyasalara nefes aldırmış durumda.

Kontrol Et

ABD’nin dış ticaret açığı temmuzda yüzde 7,9 arttı

ABD Ticaret Bakanlığı’nın temmuz ayına ilişkin dış ticaret verilerine göre, ülkenin dış ticaret açığı temmuzda …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir