25/09/2024 08:57

Escar Halka arzını tamamladı Escar işlem görmeye başladı

Escar Turizm Taşımacılık Ticaret A.Ş (Escar), şirket payları, Ana Pazar'da 15 TL baz fiyatla "ESCAR" kodu ile işlem görüyor. Halka arz fiyatının 15 TL olduğu ihraçta halka arz büyüklüğü 165 milyon TL olurken, İnfo Yatırım aracılığıyla gerçekleştirilen halka arza katılım sağlayan yatırımcı sayısı 29 bin 810 olarak gerçekleşti. İhraç sonrası halka açıklık oranı ise yüzde 20,26 oldu.
 
Gong töreninde konuşan Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, özsermayesini güçlendirerek büyümek isteyen şirketleri borsaya beklediklerini belirterek, şunları kaydetti:
 
"Escar Turizm uzun yıllardır sektöründe faaliyet gösteren bir şirket olarak, yaklaşık 165 milyon TL’lik halka arz tutarı ile ve 30 bin yatırımcıya gerçekleştirdiği satış ile başarılı bir halka arz gerçekleştirdi. Elde edilen kaynağın önemli bir kısmının büyüme hedeflerinde kullanılacak olması, yeni yatırım ve istihdam oluşturması ekonomimiz açısından çok sevindiricidir."
 
 
Yüksek müşteri memnuniyeti ile yolumuza devam edeceğiz
 
Escar Genel Müdürü Nora Karakaş ise törende yaptığı konuşmada, zorlu piyasa şartlarına rağmen yatırımcılardan 2,5 kat talep geldiğini belirterek, "Yatırımcılarımızın ilgisine ve güvenine sonsuz teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yüksek müşteri memnuniyeti ile yolumuza devam edeceğiz." ifadesini kullandı.
 
Karakaş, başarı ile gerçekleşen halka arzdan elde edilecek brüt 132,3 milyon liralık kaynağın yüzde 70'inin şirketin büyüme hedeflerine bağlı olarak filonun geliştirilmesi için kullanılacağını kaydederek, kalan kısmın da finansal borç ve işletme sermayesi ödemelerinde kullanılacağını söyledi.
 
 
Yatırımcılar, halka arzlara ciddi anlamda ilgi gösteriyor
 
Halka arza liderlik eden İnfo Yatırım CEO'su Ender Şahin ise, halka arzlara ilginin devam ettiğini belirterek, "Bu yıl ikinci halka arzımızı da başarıyla tamamladık. Escar gibi sektöründe öncü bir şirketi yatırımcılarla buluşturduğumuz için mutluyuz. Yılbaşından bu yana yatırımcılar, halka arzlara ciddi anlamda ilgi gösteriyor. Escar'a gelen 2,5 kat talep de bu ilginin sürdüğüne işaret ediyor." ifadesini kullandı.

Kontrol Et

Almanya iş dünyası güveninde resesyon sinyalleri

Almanya’da IFO iş iklimi endeksi düşüşünü sürdürerek Avrupa’nın en büyük ekonomisinde resesyon endişelerini artırdı. Almanya’da …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir