27/09/2024 11:04

E-ticaret devi Amazon’un başı belada 2,5 milyar dolar dağıtmasına rağmen grevi bitiremedi Amazon kapatılıyor mu?

Amazon çalışanlarına 2,5 milyar dolar dağıttı ama grevi engelleyemedi. ABD'li Amazon koronavirüs nedeni ile e-ticaret sektörü hiç olmadıpı kadar satış ve kar yapıyor. Yapılan kar ve satışlar artarken bir yandan da Amazon çalışanlarının grevleri artıyor. Giderek yayılmaya başlayan grev büyük problem olmaya başladı. Grevler devam ederse amazon büyük zarar edecek.
 
Yapılan açıklamalara göre "efsane cuma" olarak bilinen dev indirim günlerinde, ABD, Birleşik Krallık, Fransa, İspanya, ve Hindistan başta olmak üzere birçok ülkede amazon çalışanları greve başladı. Toplamda 15 ülke şuan grevde.
 
Amazon'un küresel operasyon birimi başkan yardımcısı Dave Clark, bu yıl özel prim ve teşvik ödemelerine toplamda 2,5 milyar dolar harcadıklarını açıklarken buna rağmen grevleri sonlandıramadıklarını açıkladı.
 
Grevin sebebi ise, Amazon çalışanlarının çok yoğun şekilde çalıştırılması. Yoğun mesai ve zorlu şartlarda çalıştıklarını dile getiren çalışanlar isteklerinin kabul edilmemesi durumunda greve devam edeceklerini söylüyor
 
Amazonun en büyük şubelerinden biri de Almanya'da bulunuyor. Almanyada problem yaşamayacaklarını açıklayan amazon, Almanya'da 10 bin mevsimlik işçimiz toplamda ise 26 bin çalışanımız bulunuyor dedi.

 

Kontrol Et

Bakan Şimşek, ABD’de yatırımcı toplantıları ve görüşmelerini sürdürüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 79. BM Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York’ta, yatırımcı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir