20/09/2024 03:28

Bill Gates Müjdeyi Verdi: Aşı Çalışmalarının Destekçisi Gates Hayatın Ne Zaman Normale Döneceğini Açıkladı

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, resmi rakamlara göre 65 milyon kişinin enfekte olduğu ve bir buçuk milyon kişinin ise hayatını kaybettiği corona virüs (COVID-19) salgınına karşı üretilen aşılara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'ÇARPICI BİR DEĞİŞİM YAŞANACAK'

COVID-19 aşı çalışmalarında gelinen sonucu değerlendiren Gates, korona virüsün ne zaman biteceğine ilişkin tarih verirken aşı çalışmaları için 'çarpıcı bir değişim yaşanacak' dedi.

2021 BAHAR AYLARI…

Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates, koronavirüs salgınına karşı geliştirilen aşı ve yeni tedavi yöntemleri sayesinde ABD'nin 2021 baharına kadar normale dönebileceğini söyledi.

4-5 AY ÇOK ACIMASIZ GEÇECEK

TV kanalı NBC'ye verdiği röportajda Gates, salgından korunmak için gösterilen çabanın artırılmaması durumunda gelecek 4-5 ayın çok acımasız geçeceğini ifade etti.
 
Gates, aşı üretiminin bahar aylarında iyice artacağını ve çarpıcı bir değişimin yaşanacağını vurguladı.

MASKE MESAFE UYARISI

Aşılardan elde edilen başarılı sonuçlara dair verilerin Covid-19 aşısı yaptırma konusunda kararsız kişiler için ikna edici olduğunu uman Gates, insanların salgındaki davranışlarına dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi, maske ve mesafe uyarısını yineledi.
 
ABD'de Pfizer ve Moderna aşılarının acil kullanımı için Aralık ayı içerisinde yetkililer bir araya gelecek.
 
Pfizer aşısı ise İngiltere'de acil kullanım için onayı aldı ve gelecek haftadan itibaren aşılanmanın başlaması bekleniyor
 
New York Valisi Andrew Cuomo Çarşamba günü yaptığı açıklamada, eyaletin 170.000 kişiyi aşılamak için 15 Aralık'a kadar yeterli doz beklediğini söyledi.
 
 
.

Kontrol Et

Merkez Bankası rezervleri 153,6 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 13 Eylül haftasında bir önceki haftaya göre 6 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir