25/09/2024 09:08

2021 Honda Accord Sorunları, Şikayetleri, Geri Çağırmaları ve Hangi Yıldan Kaçınılması Gerekiyor?

Güvenilir Japonların bu hesaplaşmasında, diğer popüler favori Nissan Altima, 200.000 adetten daha az sattığı için omzuna bir çip alıyor ve zaten 2021'de adını hatırlıyor. Ancak, yeniden tasarlanan Hyundai Sonata, yetişmek için mücadele ediyor. Kaptan Amerika'ya rağmen satışlar açısından, Chris Evans, yeniden tasarımından sonra yılda 100.000'den az satışla onu destekliyor. Peki, hangisi sizi sorun ve arızalarla daha sık garaja gönderecek? 
 

 
Honda Accord Kullanıcı Şikayetleri ve Sorunları
 
Honda Accord, pratikliği, ucuz sahip olma maliyetleri ve genel olarak iyi huylu sürüşü nedeniyle sınıfının en iyi otomobillerinden biri olarak kabul edilirken , kendi kusurları da yok değil. Ve kulağa yeni bir 2021 Anlaşması için yabancı bir konsept gibi gelse de, sahip olduğunuz en az bir kez, sorunlarından birini size götürmek zorunda. 2021 Honda Accord'un vereceği en yaygın şikayet ve sorunlardan bazıları aşağıdadır. 
 
 
Motor Sorunları
 
Şanzıman mili aşınıyor – 10. neslin ilk modellerinden bazılarında, şanzıman millerinin oldukça hızlı bir şekilde aşındığı çeşitli sorunlar vardı. Ancak, bir geri çağırmada Honda akıllıca bir değişiklik yaptı. Aşınma ve yıpranmayı önlemek için şaftın bir eşikte döndüğü ECU ayarını düzelttiler.
 

 
Şanzıman arızası – Şanzımanın yanıt vermeyi bıraktığı veya şaftın koptuğu durumlar da olmuştur. Bu durumlarda, uzun bir onarım faturasına hazır olun. 
Ateşleme Bobini Yanıyor – Bazen, pil sorunları nedeniyle ateşleme bobini yanar. Diğer durumlarda, tel kaplamadaki bir yırtık, arabanın metal yüzeyine temas etmesine neden olarak topraklanmasına neden olur. Ve bobin yanıyor.
 
 
İç Sorunlar
 
  • Deri döşeme yırtılır veya gevşer- Bu, birçok arabada standart bir sorundur. Ancak Accord, 2-3 yıl içinde sarkan ve sonunda yırtılmaya başlayan ucuz kaliteli deri kullanmakla ün salmıştır. 
  • Panodaki tıkırtı sesi- Bu, 2021 MY dahil olmak üzere mevcut Accord neslindeki birçok kullanıcı için sürekli bir sorun olmuştur. Merkezi klima menfezlerinin arkasında, mahfaza ortadan düzgün şekilde sabitlenmemiş. Bu nedenle, gösterge paneli sallanmaya devam ediyor. 
 

 
  • İletimden gelen mektuplar kazımayı kontrol eder- Bu pek sorun olmasa da can sıkıcı bir şey. 2021 Honda Accord, döner düğme yerine vites kutusu ayarları için basılabilir düğmeler kullanır. Ancak üzerlerindeki harfler aslında bir yılı aşkın kullanımda insan derisindeki yağlar tarafından silinir.
  • Bilgi-eğlence Sistemi önyükleme yapmıyor veya işlevselliğini kaybediyor – Bu sorun ortadan kaldırılmış olsa da, ancak 2020 yılına kadar Honda Accord'un bilgi-eğlence sistemiyle ilgili ciddi sorunları var. Bazen ses kesiliyor, bazen ses seviyesini ayarlayamıyordu. Daha yaygın ancak ciddi sorunlarda, araç yeniden çalıştırıldıktan sonra 2 defaya kadar açılmadı.
 
 
Güvenlik Teknolojisi Sorunları
 
Seyir Kontrolünü Kaybetmek- Bu hata çoğunlukla mevsimseldir. Çoğu zaman kış aylarında, çok fazla sis olduğunda veya kar olduğunda hız sabitleyici çalışmaz. Bunun nedeni, sensörlerin sis veya karla tıkanması ve yanıt vermemesidir. Neyse ki, bu, çoğu kullanıcı için basit yeniden kalibrasyonun hile yaptığı çok yerel bir sorundu.
 

 
Yanlış Düşük Lastik Basıncı Işığı – Bu, Honda Accord'un Sport trim alıcılarının çoğunu rahatsız eden bir sorundur. Bu problemde doğru lastik basıncı olmasına rağmen gösterge panelinde düşük lastik basıncı ışığı yanıp sönüyordu. Hata yine oldukça lokalize olsa da, yine bir kalibrasyon sorunuydu. 2 defaya kadar kalibre edin ve TPMS tekrar düzgün yanıt verdi.
 
 
Elektrik Problemleri
 
  • Arızalı Kontak Anahtarı- Ateşleme bobini sorununa paralel olarak, kontak anahtarında da aynı topraklama sorunları vardı. Çoğu durumda, ateşleme bobinini ve kontak anahtarını bağlayan teller topraklanır ve anahtarın kısa devre yapmasına neden olur.
  • Pil 2 yıl içinde boşalır – Bu, birçok kullanıcıyı rahatsız eden bir sorundu. Etkilenen Honda Anlaşmalarında, pil 2 yılın hemen altındaki garanti süresi kapsamında boşalır. Neyse ki, garanti kapsamında olduğu için ücretsiz olarak değiştirilecekti, ancak başlangıçta güç sağlamak için hızlı bir başlangıç ??yapması gerekiyordu.
 
 
Fren Sorunları
 
Frenler çok çabuk aşınır- Honda Accord'un ilk modellerinde, fren bileşimi çok yumuşaktı ve çok ısıya dayanıklı değildi. Bu nedenle, yüksek hızlı frenlemenin muazzam ısısı nedeniyle, frenler hızla aşınmaya başlar. Neyse ki Honda, frenleri daha iyi versiyonlarla değiştirmek için bir geri çağırma gerçekleştirdi.
 
 
Diğer problemler
 
Direksiyon rafı sıvı sızıntısı – Honda Accord, direksiyon rafı sızıntısı sorunu için efsanevidir. Her 15.000-20.000 milden sonra, hidrolik direksiyon pompası veya sıvı hatlarında bir sızıntı veya arıza meydana gelir. Bu, direksiyon sisteminde mikro çatlaklara ve olası sızıntılara neden olacak ve dolayısıyla günlük sürüşte verimliliği azaltacaktır. Ve tamir ettirmek bir seçenek değil. Yenisini değiştirmek zorunda kalacaksınız. Bu nedenle, cüzdanınız ve banka hesabınız bir darbe alacak.
 
 
Hibrit ünite devreye girmiyor- Bu çok yaygın bir sorun olmasa da, çevrimiçi forumlarda bildirildiği gibi hala birkaç kullanıcının başına geldi. Bu problemde, hibrit ünite devreye giremeyecektir ve bu nedenle MPG, iddiaların yakınında olmayacaktır . Etkilenen ünitelerde hibrit ünitenin sigortasının arızalı olduğu tespit edildi.
Dış Aksesuarlar sorunlu- Çok az durumda, diğerlerinin yanı sıra krom renkli kulplar gibi dış aksesuarlar düzgün çalışmıyordu. Bazılarında, isteğe bağlı ön ızgara, gevşetilmiş cıvatalar nedeniyle çok fazla sallanır. 
 
 
2021 Honda Accord Geri Çağırıyor
 
2021 Honda Accord, 2022'ye kadar devam edeceğini umduğumuz geri çağırmalar açısından sorunsuz bir rekora sahip. Ve endüstri standartlarına göre bile, otomobilin eski selefleri gibi çok fazla geri çağırması yok. Bununla birlikte, 2020 Anlaşması, kullanıcılardan gelen 66 şikayetle birlikte 2 geri çağırmaya sahipti. Ayrıntılar aşağıdadır:
 

 
Gerçi 2021 Honda Accord büyük bir araba , bu problem yok ya sorun yaşayabilirsiniz anlamına gelmez. Ancak Honda , eğrinin ilerisini görmeyi ve geri çağırma özelliği olmayan araçlar üretmeyi başardı. 2021 Honda Accord gibi.
 
 
Honda Accord'un hangi model yılından kaçınılmalıdır?
 
Honda Accord'un tarihine bakarsanız, 2003 model yılında çok fazla geri çağırma olduğunu görürsünüz. Bu nedenle, 2003 ve 2008 model yıllarından itibaren direksiyonu temizlemenizi öneririz. İkinci yıl, büyük iletim sorunlarıyla ünlüdür.
 

 
Mevcut nesil Accord'da 2018 model yılından kaçınılmalıdır . Yaklaşık 499 şikayetin getirilmesinin ardından sadece 2 geri çağırma gerçekleştirildi. Neyse ki 2021 Honda Accord bu özelliğinden kurtulmayı başardı ve genel olarak harika bir otomobil olarak ortaya çıktı. 
 
 

Kontrol Et

Almanya iş dünyası güveninde resesyon sinyalleri

Almanya’da IFO iş iklimi endeksi düşüşünü sürdürerek Avrupa’nın en büyük ekonomisinde resesyon endişelerini artırdı. Almanya’da …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir