25/09/2024 09:27

2021 Ford Puma ST SUV incelemesi Ford Puma fiyatı ve özellikleri

 
SUV'ler İngiltere satış listelerine hakim olmaya devam ederken, Ford Puma ST gibi performans versiyonlarına olan talep giderek arttı. Sürmesi hem pratik hem de harika olan, ancak daha fazla güç, daha sportif bir şasi ve bir dizi başka yükseltme alan normal Puma'yı temel alıyor.
 
Puma ST, bir aile için yeterli alana sahip bir performans arabası isteyen alıcılara yönelik olsa da, çok az doğrudan rakibi var. Alternatifler arasında Volkswagen T-Roc R , Audi SQ2 ve yeni Hyundai Kona N yer alıyor , ancak üçü de Ford'dan çok daha güçlü ve çok daha pahalı. Bununla birlikte, bunun otomatik olarak onları daha eğlenceli veya daha iyi sürmesini sağladığını varsaymayın.
 
 
Puma ST, temellerinin çoğunu fantastik Fiesta ST sıcak hatchback ile paylaştığı için, bir crossover'ı sıcak hatchback performansıyla birleştirmek Ford için nispeten kolay bir işti . Güç, aynı 1.5 litrelik EcoBoost üç silindirli turboşarjlı benzinli motordan geliyor. Fiesta ST supermini ile aynı olan 197bhp ve 320Nm tork üretiyor ve altı ileri manuel şanzıman, daha büyük frenler, ayrıca daha sert ve daha düşük süspansiyon var.
 
 
Motorlar, tahrik ve performans
 
Satın alabileceğiniz en iyi yol tutuşlu SUV'lardan biri…
 
Hızlı Ford'lar sürmek için sürekli olarak mükemmeldir ve Puma ST istisna değildir – aslında, bunun herhangi bir küçük SUV'da sahip olabileceğiniz en eğlenceli şey olduğunu iddia edebiliriz. Daha düşük hızlarda, daha büyük tekerlekler ve sportif süspansiyon kurulumu nedeniyle sürüş kalitesi biraz değişken olabilir. Hızlanmaya başladığınızda, Puma ST daha rafine ve virajlı köy yollarında kendinizi evinizde hissediyor. Köşelerdeki sakinliği, büyük ölçüde, otomobilin çevik ve ayarlanabilir hissetmesine yardımcı olan mükemmel süspansiyon kurulumuna bağlıdır.
 
 
Düz yol performansı da çok iyi: Puma ST 0-62mph'den 6,7 saniyede çıkıyor, bu da İngiltere yolları için yeterince hızlı. Bazı daha hızlı performans SUV'lerinden farklı olarak, Puma'yı hız limitlerine dikkat etmeye gerek kalmadan sürmek eğlencelidir. Daha küçük Fiesta ST'den biraz daha yavaş olsa da, sürüş heyecanı için onunla yakından eşleşiyor; Bu arabanın asıl amacı, doğrudan düz yolda hız değildir.
 
Sürüş deneyiminin geri kalanı da harika; manuel altı vitesli şanzıman, vites geçişlerinde hassas ve olumlu bir his ile kullanımı eğlencelidir, pedallar güzelce yerleştirilmiştir ve frenler güçlüdür ve pedal aracılığıyla da bol miktarda geri bildirim sağlar.
 
 
İç mekan ve konfor
 
En konforlu Puma değil ama konforlu koltuklar fark yaratıyor…
 
Puma ST'de standart olarak gerçekten destekleyici ve konforlu Recaro spor koltuklara sahip oluyorsunuz, bu da virajlarda sizi yerinde tutmaya yardımcı oluyor. Daha büyük sürücüler biraz sıkı olduklarını görebilir.
 
ST ayrıca ST amblemli düz tabanlı bir direksiyon simidi, bazı yeni pedallar ve farklı bir vites topuzu ile birlikte gelir. Ayrıca akıllı telefonunuz için kablosuz şarj, park sensörleri, 12,3 inç dijital sürücü ekranı ve Ford'un SYNC 3 yazılımı, uydu navigasyonu, Apple CarPlay ve Android Auto ile sekiz inç bilgi-eğlence dokunmatik ekranı da var .
 
 
Bu, Puma ST'yi Puma serisindeki en iyi donanımlı modellerden biri yapıyor ve iç mekanda biraz daha ucuz görünen plastikler olsa da, teknoloji seviyesi, aracın modern ve hoş hissettirdiği anlamına geliyor.
 
 
Pratiklik ve önyükleme alanı
 
Puma ST, standart versiyon kadar pratiktir
 
Normal Puma'nın zarif pratik dokunuşlarının tümü, görmek harika olan ST modelinde hala mevcut. Bagajda fantastik 'Mega Box' var – bu, tüm aile dükkanı için yeterince büyük, zeminin altındaki 80 litrelik devasa bir saklama bölmesi.
 
456 litrelik bagajın kendisi mükemmel ve plastik zemin hortumu bile dışarı atabileceğiniz anlamına geliyor – Mega Box'ın altında suyun akmasını sağlayan bir tapa var.
 

 
Güvenilirlik ve güvenlik
 
Yüksek performanslı Puma, güvenlik için normal versiyonla eşleşecek
 
Puma ST, normal araba ile aynı Euro NCAP güvenlik derecesini alır – bu, yetişkin koruması için mükemmel bir derece ile beş yıldızlı bir puandır. Otonom acil frenleme (AEB), şeritte kalma yardımı ve uyarlanabilir hız sabitleyici sayesinde güvenlik kiti ile donatılmıştır.
 
Ford, bu yılki Driver Power anketinde listenin en altına yakın olduğu için hayal kırıklığı yaratan 24. sırada yer aldı . Ortalama olarak, sahiplik deneyiminin diğer birçok marka için olduğu kadar iyi olmadığını gösterir.
 

 
Ford Puma ST SUV MPG değerleri
 
Puma'nın en verimli versiyonundan çok uzak ama bir performans arabası için fena değil
 
Puma ST, üç silindirli 1.5 litrelik benzinli bir motor kullandığından, aslında bir performans otomobili için oldukça ekonomiktir. ST, Puma'nın normal versiyonları kadar tutumlu olmadığı için beklentilerinizi çok yüksek tutmayın.
 
Resmi rakamlar, Puma ST'nin 41mpg civarında döneceğini ve Audi SQ2'nin 33mpg'sinden ve VW T-Roc R'nin 32mpg'sinden daha iyi olan 155g/km CO2 yayacağını gösteriyor. Bunların hepsi gerçek dünya sürüşü yerine resmi testlerden elde edilen rakamlar olsa da, testimiz sırasında Puma ST genel olarak 35mpg civarında başardı, bu tür bir araba için oldukça iyi bir rakam.
 
 
 
2021 Model Ford Puma Fiyat Listesi
  • Style SUV 1.0Lt EcoBoost 95 PS Benzinli 6 İleri Manuel: 297.600 TL
  • Style SUV 1.0Lt EcoBoost 125 PS Benzinli 7 İleri Otomatik: 320.000 TL
  • St-Line SUV 1.0Lt EcoBoost 125 PS Benzinli 7 İleri Otomatik: 395.000 TL
  • St-Line SUV 1.0Lt mHEV EcoBoost 155 PS Benzinli 6 İleri Manuel: 397.300 TL
 

Kontrol Et

Almanya iş dünyası güveninde resesyon sinyalleri

Almanya’da IFO iş iklimi endeksi düşüşünü sürdürerek Avrupa’nın en büyük ekonomisinde resesyon endişelerini artırdı. Almanya’da …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir